När du är den som vill förmedla ditt budskap på nätet kan det vara så att du gör det som privatperson eller att du göra det via ditt eller någon annans företag. När det gäller dessa två olika kategorier kommer det även att ställas olika krav gällande det sätt du förmedlar budskapet på. När det gäller dig själv och din privata hemsida, kanske det inte har så stor betydelse hur du skriver och formulerar dig. Kanske har det heller inte så stor betydelse gällande vad du förmedlar, bara det håller en stil som är enhetlig och som både läsare och sökmotor kan förstå.

Är du skribent eller ansvarig för innehållet på en hemsida för ett företag, kommer du nästan alltid att ha det tyngsta arbetet gällande hur du ska tänka när du förmedlar information på nätet. Här är det inte ditt företag och det är heller inte diconvey informationn hemsida, utan du måste hela tiden följa angivna regler och den jargong som hela tiden utgör företagets identitet gentemot deras kunder och klienter. Om du har ett eget företag är det enklare då det är du som sätter den stil och identitet som ska visa upp ditt eget företag samt dess produkter eller tjänster.

Något som är viktigt för alla när de vill förmedla information på nätet och verkligen ha chansen att synas, är att alltid tänka på både sökmotorernas krav och läsarens intressen. Här handlar det om en balansgång av engagerande information som har rätt utformning för att åstadkomma effekt både hos de som läser din information samtidigt som du ska blidka sökmotorerna med rätt densitet av olika fraser i dina texter. Detta är något som inte alls alla känner till, och det kan vara väl värda slantar att anlita en digital skribent för att få ut den bästa tänkbara effekten på din information.