Om du är den som har behovet av en hemsida kommer du att vara beroende av att denna fungerar i alla olika enheter. Idag använder sig mer än 50 procent av alla sökare på Internet av mobila enheter som smartphones och surfplattor. Detta är något som hör till den design du har på din hemsida, och sedan några år har det kommit en ny standard som klarar att visa alla sidor på nätet i alla enheter. Denna webbdesign kallas för responsiv design och är den nya standarden som iWeb designdag används av alla seriösa webbyråer och utvecklare av moderna hemsidor.

Detta är egentligen den enda design som idag fungerar när det handlar om just den funktion som gör att sidan förändras beroende på var du ser den. På så sätt är alla beroende av att ha denna design på sin hemsida för att verkligen synas och få bra placeringar i sökmotorerna. Ännu har inte alla detta men hela tiden inser fler vikten av detta och förändrar och uppdaterar sin webbsidor till de nya normerna som finns. Nu är det inte bara den responsiva designen vid tillverkningen av din hemsida som ligger till grund för om du får några besökare, utan här finns det mycket mer som ska falla på plats.

När du har en hemsida är det viktigt att den är respons, men har du inte ett tydligt budskap och en enkel och snygg design gällande det grafiska området, kommer du heller inte att få speciellt många besökare att stanna länge på din hemsida. Något som också är ytterst viktigt är att ha koll på sin information så att den är anpassad både till sökmotorer och läsare. Vid skapandet av en webbsida är det också viktigt att inte använda för komplicerade och för mycket rörliga bilder på sidan som kan göra att allt blir irriterande och helt enkelt bara för mycket.